سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و او را از ایمان پرسیدند ، فرمود : ] ایمان بر چهار پایه استوار است ، بر شکیبایى ، و یقین و داد و جهاد . و شکیبایى را چهار شاخه است : آرزومند بودن ، و ترسیدن ، و پارسایى و چشم امید داشتن . پس آن که مشتاق بهشت بود ، شهوتها را از دل زدود ، و آن که از دوزخ ترسید ، از آنچه حرام است دورى گزید ، و آن که ناخواهان دنیا بود ، مصیبتها بر وى آسان نمود ، و آن که مرگ را چشم داشت ، در کارهاى نیک پاى پیش گذاشت . و یقین بر چهار شعبه است : بر بینایى زیرکانه ، و دریافت عالمانه و پند گرفتن از گذشت زمان و رفتن به روش پیشینیان . پس آن که زیرکانه دید حکمت بر وى آشکار گردید ، و آن را که حکمت آشکار گردید عبرت آموخت ، و آن که عبرت آموخت چنان است که با پیشینیان زندگى را در نوردید . و عدل بر چهار شعبه است : بر فهمى ژرف نگرنده ، و دانشى پى به حقیقت برنده ، و نیکو داورى فرمودن ، و در بردبارى استوار بودن . پس آن که فهمید به ژرفاى دانش رسید و آنکه به ژرفاى دانش رسید از آبشخور شریعت سیراب گردید ، و آن که بردبار بود ، تقصیر نکرد و میان مردم با نیکنامى زندگى نمود . و جهاد بر چهار شعبه است : به کار نیک وادار نمودن ، و از کار زشت منع فرمودن . و پایدارى در پیکار با دشمنان ، و دشمنى با فاسقان . پس آن که به کار نیک واداشت ، پشت مؤمنان را استوار داشت ، و آن که از کار زشت منع فرمود بینى منافقان را به خاک سود ، و آن که در پیکار با دشمنان پایدار بود ، حقى را که بر گردن دارد ادا نمود ، و آن که با فاسقان دشمن بود و براى خدا به خشم آید ، خدا به خاطر او خشم آورد و روز رستاخیز وى را خشنود نماید . و کفر بر چهار ستون پایدار است : پى وهم رفتن و خصومت کردن و از راه حق به دیگر سو گردیدن و دشمنى ورزیدن . پس آن که پى وهم گرفت به حق بازنگشت ، و آن که از نادانى فراوان ، خصومت ورزید ، از دیدن حق کور گشت ، و آن که از راه حق به دیگر سو شد ، نیکویى را زشت و زشتى را نیکویى دید و مست گمراهى گردید ، و آن که دشمنى ورزید راهها برایش دشوار شد و کارش سخت و برون شو کار ناپایدار . و شک بر چهار شعبه است : در گفتار جدال نمودن و ترسیدن و دو دل بودن ، و تسلیم حادثه‏هاى روزگار گردیدن . پس آن که جدال را عادت خود کرد ، خویش را از تاریکى شبهت برون نیاورد ، و آن که از هر چیز که پیش رویش آمد ترسید ، پیوسته واپس خزید ، و آن که دو دل بود پى شیطان او را بسود ، و آن که به تباهى دنیا و آخرت گردن نهاد هر دو جهانش را به باد داد . [ و پس از این سخن گفتارى بود که از بیم درازى و برون شدن از روش کارى که در این کتاب مقصود است نیاوردیم . ] [نهج البلاغه]
تحقیق در ادبیات و رویکرد های آن از عصر افلاطون تا روزگار ما
پیوندها

شاهکارها وآثار بزرگ را می توان با روش بینامتنیت intertexthualityتفسیر وتحلیل نمود.چرا هیچ اثری وجود ندارد که ریشه در گذشته ها نداشته باشد وبه آثار پیش از خود ارجاع ندهد وریشه در قدیمیات نداشته باشد.حتی سخنان بزرگانی چون افلاطون و ارسطو نیز ریشه در گذشته ها دارند .


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط امین اله بخشی مشکول 102/4/31:: 6:6 صبح     |     () نظر

شاهکارها آثاری چند صدائی هستند.بنابر این نیاز به خوانی دوباره دارند.شروحی که بر آثار وشاهکارهای ادبی نوشته شده انداز نظریات جدید ادبی بی بهره اندو از این منظر نیاز به بازنگری مجدد واساسی دارند.از این چشم انداز چند شاهکار وجود دارد که در اولویت قرار می گیرند ویکی از آثار  وشاهکار های در خور تحقیق از منظر چشم انداز های یاد شده توجه و باز نگری آثار حکیم نظامی گنجوی است.هفت پیکر نظامی از جمله متون و شاهکار های هستند که می تواند با نظریه های جدید ادبی مورد تحلیل و بازخوانی قرارگیرند.

وما می توانیم از این عمل یا خوانش دوباره آثار ادبی بر پایه نقد و نظریه جدید ادبی در تحلیل متون به بستار closureتعبیر کنیم یعنی آثار ادبی نیز مانند مانند برخی از رمان های جدید شکلی گشوده ونابسته دارند.همان طوری که یک رمان ممکن است به لحاظ فیزیکی،یعنی از لحاظ صفحات نگاشته شده،به سر انجام رسیده باشد ولی هنوز انتظارات خوانندگان از این اثر بر آورده نشده باشد.به سخنی استوارتر این اندیشه درباره اثر ادبی وجود داشته باشد که هنوز قابل ذکر باقی مانده است هنوز موارد ناشناخته فراوانی است که در ذهن خواننده خلجان وشک ایجاد می کند.وهمین شکها وابهام ها وخلجانها منتقد را تحریک می کنند که اثر را دوباره بخواند و دقیق بخواند.تا یافته ها و نتیجه کشفیات خود را به دیگران نیز اعلام کند .


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط امین اله بخشی مشکول 102/4/31:: 5:32 صبح     |     () نظر

                      ن والقلم و ما یسطرون 

قسم به قلم وبه آنچه که می نگارد. 

در کشور ما ایران روز چهاردهم تیر ماه روز قلم نام گرفته است.روز قلم یکی از روز های میمون ومبارکی است که باید آن را گرامی داشت.البته باید توجه داشت که در ایران باستان روز تیرگان یعنی روز سیزدهم از ماه تیر که هوشنگ پادشاه پیشدادی جمعی از علما و نویسندگان را گرامی می داشت روز قلم تلقی می شد.همچنین انتخاب یکی از روز های تیر ماه به عنوان روز قلم انتخاب با مسمایی است .چرا که در باور های اسطوره ای و روانشناختی که می توان از آن به ناخود آگاه جمعی تعبیر کرد سیاره تیر ویا عطارد به دبیران  وکاتبان تعلق دارد .پس عطارد رب النوع کاتبی و نویسندگی است.ضمن اینکه ارزش قلم آنچنان مهم است که در قرآن مجید نیز آیاتی به آن مختص است.ودر سوره مبارکه علق چند آیه به قلم مختص شده است.کتابت و نوشتن از موضوعاتی است که هم در قرآن مجید ارج وارزشی ویژه دارد وهم در احادیث و روایات گهر بار پایه ای بلند .آنچنان پایه ای که مداد علما بر خون شهیدان برتر دانسته شده است :که مداد العلماء افضل من دماء الشهدا.به هر حال روز قلم وفضیلت قلم  از روز های ماندگار و به یاد  ماندنی است که ناشناخته مانده است واین هم یکی از جفا های روزگار است که بر قلم روا می دارد.

 


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط امین اله بخشی مشکول 102/4/15:: 12:2 عصر     |     () نظر

ارزش کار ومقام کارگر برای هیچ کسی وهیچ انسانی ناشناخته نیست.اما موضوع از مباحثی است که هرچقدر هم درباره آن سخن گفته شود جای خالی آن احساس می گردد.ومن امروز با توجه به مسئولیت خطیری که برای خود احساس می کنم می خواهم درباره این مهم سخن بگویم.واین موضوع چند دلیل دارد اولا اینکه خودم یکی از زجر کشیده های تاریخ هستم که همواره بار سنگین مسئولیت محرومان وستم کشیدگان تاریخ را بر دوش خود احساس می کنم.ثانیا در طول پنجاه سال زندگی دانشجویی که داشته ام یک آن ویک لحظه نسبت به سرنوشت کشورم وفرزندان میهنم تغافل نورزیده ام  وبه وضع موجود آنان دریغ و افسوس خورده ام.واین افسوس خوردن ها بسیار معنی دار است .من افسوس می خورم به آنهمه نیروی کاری که بی سبب وبی جهت نیروی آنان به هدر می رود.وما تا زمانی که این مشکل را حل نکنیم هیچ مشکلی را نمی توانیم حل کنیم.نیروهای جوان بنا به سرشت بی آلایش وپاکشون انسان های پاک واسطوره های فداکاری هستند که اگر راه درست را به آنان نشان دهیم خودشان معماران جدیدی برای برافراشتن کاخ های  باشکوهی هستند. واکنون من می خواهم به عنوان یکی از بیدارگران این اقالیم با آن معماران با شکوه سخن بگویم.ومی خواهم سخن خود را با ارزش کار ومضرات وزیان های بیکاری ومقام کارگر آغاز کنم.

امروز باید این حقیقت تلخ را قبول داشته باشیم که کشور زرخیز ما وکشوری که معدن طلا ها وجواهر هاست سالهای مدیدی است که دچار بحران های شدید اقتصادی ودر رأس آنها دچار تورم است.ویکی از عواملی که بر موج این بحران افزوده است وجود بیکاری شدید ومفرطی است که بین تحصیل کردگان وغیر تحصیل کردگان به چشم می خورد،که رفع این معضل نیاز به بر نامه ریزی اساسی دارد.وتا زمانی که این معضل اساسی را که بیشتر نیز دربین جوانان  وقشر تحصیل کردها شایع است حل نکنیم و درباره آن برنامه ریزی صحیح نداشته باشیم بد بختانه کشور ما با آسیب های سخت و جبران ناپذیری مواجه خواهد شد .شاید این عمل نمادین رئیس جمهور یکی از کشور ها برای ما نیز درس عبرتی تلقی گردیده و در حل این بحران به ما کمک نماید.نمی دانم سال های پیش درچه منبع ویا مرجع و رسانه ای خواندم که مقرر بود رئیس جمهور یکی از کشور ها در یکی از مراسم رسمی به سخنرانی بپردازد و حاضرین در جلسه انتظار داشتند که چنین سخنرانیی به درازا بکشد حال آن که سخنران همین که به میز سخنرانی تکیه کرد دریک دقیقه سخنرانی خود را تمام کرد و برگشت سر جای خود نشست و احتمالا این عمل غیر منتظره بر انگیزاننده سوالاتی بود که آن مقام رسمی ودرواقع بالاترین مقام رسمی کشور بایستی به آن  پاسخ می داد و آن این بود که دیگر سخن گفتن بس است .ما باید به جای هرگونه سخن گفتن های غیر ضروری جامه عمل به تن کنیم.حال ببینیم در مقابل اینهمه بی مبالاتی برای کشتی شکسته در امواج گرداب های مهلک چه می توان کرد.در پاسخ باید گفت که برای نجات آن کشتی شکسته وطوفان زده در موج گردابها با غریقانی که دست در هر گیاهی می زنند تا به ساحل نجات برسند یک راهی بیش وجود ندارد.باید کار کرد ودیگران را نیز به کار کردن واداشت.البته به قول مولانا چلال الدین (مولوی)

تا توانی می تراش ومی خراش          تا دم آخر دمی فارغ مباش

 

 

 

 

 


کلمات کلیدی:


نوشته شده توسط امین اله بخشی مشکول 102/4/8:: 9:52 صبح     |     () نظر